Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Taffin by rád viděl boj Renaultu s Red Bullem

Taffin by rád viděl boj Renaultu s Red Bullem

Ale nevylučuje, že Red Bull může být letos lepší.

V lednu se poradce Red Bullu pro motorsport, Helmut Marko, nechal slyšet, že Renault by se měl alespoň prozatím soustředit na podporu týmu Red Bull Racing, protože jeho tovární tým beztak není připravený vítězit.

Vozy Red Bullu už léta patří k nejlepším ve startovním poli, ale loni dopláceli na nízký výkon pohonných jednotek od Renaultu. Výkonnostní ztráta by se mohla letos snížit, jenže Red Bull Racing přišel o postavení privilegovaného týmu, protože Renault obnovil svůj tovární tým a své pohonné jednotky bude vyvíjet podle jeho potřeb. Sezóna 2016 se však má nést ve znamení vylepšování nově nabyté továrny v anglickém Enstone. Novináři s Markovým názorem konfrontovali Rémiho Taffina, technického ředitele Renaultu pro motory.

"Kdybych byl na místě Dr. Marka, říkal bych přesně to samé," řekl Taffin. "On má svůj tým a pro svůj tým chce to nejlepší a chce ho vidět vyhrávat. Vlastně bych byl hodně překvapený, kdyby tvrdil opak. Ale to je jen můj názor.

My chceme, aby vyhrával Renault a součástí toho musí být velmi dobrý motor. A pokud si tento motor najde cestu do šasi Red Bullu, jistě bude mít velmi konkurenceschopný balíček. Víme, že dokáží postavit velmi dobré šasi. Mohl by z toho vzejít dobrý boj. Líbí se mi představa našeho týmu bojujícího proti Red Bullu, samozřejmě s vítěznou tečkou."