Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Bell: Enstone lační po zdrojích

Bell: Enstone lační po zdrojích

Na týmu se podepsal nedostatek financí.

Jak jsme se dozvěděli minulý týden, Bob Bell se vrací do Renaultu a bude zodpovědný za technická oddělení v anglickém Enstone i francouzském Viry-Châtillon, s čímž mu budou pomáhat Nick Chester (šasi) a Rémi Taffin (motor). Jak vnímá své dva týmy rozdělené průlivem La Manche?

"Na obou stranách je obrovský potenciál," řekl Bell. "Pokud bych měl popsat situaci obou organizací, tak Enstone je organizace lačnící po zdrojích, kterých má už nějaký čas nedostatek, ale strukturálně je na tom docela dobře. O Viry by se dalo říci, že má ke své práci dostatek zdrojů, ale při přechodu na hybridní pohonné jednotky se dostalo do složité situace."

Bellovým primárním cílem pro sezónu 2016 není dosažení co nejlepšího jednorázového úspěchu, ale sladění práce dvou týmů.

"V érách motorů V8 a V10 jsme si mohli dovolit ponechat mezeru mezi týmem připravujícím motor a týmem šasi. Teď ale tým potřebuje lepší integraci, protože pohonné jednotky jsou mnohem složitější.

Integrace se neměří pouze výkony na trati, ale i optimalizací zdrojů. Není to soutěž o vítězství za každou cenu, musíme vyhrávat za určitých podmínek. Když máme pod kontrolou obě strany, můžeme hledat nejefektivnější řešení."