Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Palmer: Maldonado není špatný jezdec

Palmer: Maldonado není špatný jezdec

Magnussen ale bude ještě větší výzvou.

Za Renault budou závodit Jolyon Palmer, který byl oznámený jako náhrada za Romaina Grosjeana, a Kevin Magnussen, kterým francouzská automobilka nahradila Pastora Maldonada. Zatímco Grosjean odešel dobrovolně, aby se přidal k novému americkému týmu Haas, Maldonadovu smlouvu zrušil Renault. Podle Palmera, který Maldonada loni sledoval z pozice testovacího a náhradního jezdce, ale Venezuelan vůbec není špatný jezdec.

"Není to špatný jezdec. Nezapomínejte, že vyhrál GP2 a taky vyhrál velkou cenu F1," připomněl Palmer během rozhovoru pro The Guardian. "Během minulé sezóny byl často vyrovnaným soupeřem Romaina Grosjeana. Jeho problém tkví v tom, že v rozhodujících momentech dělal chyby. To je to, v čem byl Romain lepší.

V jednom týmu se tak setkává šampion GP2 z roku 2014 a šampion Formule Renault 3.5 z roku 2013. A Palmer je rád, že bude srovnáván s někým, kdo jezdil v jednom týmu s Jensonem Buttonem.

"Myslím si, že Kevin bude ještě silnější soupeř (než by byl Maldonado), bude konzistentnější výzvou. Navíc, v McLaren byl vyrovnaným soupeřem Jensona (Buttona), takže jeho výkony pro mě budou dobrým referenčním bodem."

Třetím jezdcem Renaultu je Esteban Ocon, který po oznámení přestupu Pascala Wehrleina do Manoru dostal jeho místo v DTM.