Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Marchionne: 10 let bez titulu by byla tragédie

Marchionne: 10 let bez titulu by byla tragédie

Značka Ferrari potřebuje vítězství.

Kimi Räikkönen je stále posledním jezdcem, který dokázal Scuderii Ferrari přivézt mistrovský titul. Fin obléká červený overal i dnes, ale svůj titul vybojoval v roce 2007 a prezident Ferrari se obává, že dlouhý půst už ubližuje prestiži značky Ferrari.

"Kdybychom začali vyhrávat závody F1, naší značce by to prospělo," řekl Sergio Marchionne během rozhovoru pro Gazzetta dello Sport.

"Mluvil jsem s jedním z prodejců našich automobilů a oba si myslíme, že výsledky sezóny 2015 pomohly obnovit důvěru v naši značku. Ale pokud by se stalo, že bychom během 10 let nezískali ani jeden mistrovský titul, byla by to pro nás tragédie."

Arrivabene, generální ředitel koncernu Fiat Chrysler Automobiles, rozhodl o odchodu Lucy di Montezemola a následně i jím vybraného Marca Mattiacciho, kterého nahradil Mauriziem Arrivabenem, bývalým manažerem Marlbora a sám zaujal místo prezidenta Ferrari.

"Nejtěžší byl první měsíc, když jsem si uvědomil naši pozici v celkovém schématu F1 a uvědomil si, že nedokážeme konkurovat nejlepším. Pročistili jsme naše řady. Vyhráli jsme, protože jsme se opět soustředili na tým a důležité věci. Velmi pomohl příchod Maurizia Arrivabeneho. Nevadí, že není expert na technické záležitosti. Dokáže vytvořit výbornou atmosféru a zařídit, aby lidé pracovali jako jeden tým."