Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Toro Rosso začne testy v modrém lakování

Toro Rosso začne testy v modrém lakování

Už prostě nemá čas na nic jiného.

Jistě si vzpomenete, že kalendář velkých cen sezony 2016 se naposledy upravoval relativně pozdě, Velká cena Austrálie se pojede o dva týdny dříve, než bylo plánováno a kvůli tomu se musí dříve začít i zimní testy. Týmy Red Bullu zároveň až do konce sezony 2015 nevěděly s jistotou, s jakými motory nastoupí do sezóny 2016. Bohatší Red Bull Racing nakonec zůstal u Renaultu, ale menší Scuderia Toro Rosso musela nový vůz přizpůsobit pohonné jednotce od Ferrari.

Italská stáj je přesto celou zimu odhodlána nepřijít ani o jeden testovací den a zřejmě se jí to podaří, přestože první polovinu testů absolvuje s vozem narychlo nalakovaným namodro.

"Vůz bude modrý,“ odpověděl dnes Franz Tost na otázku ohledně lakování nového vozu. "Oficiálně vůz představíme až 29. února, protože všechno děláme na poslední chvíli. Nechceme nic zanedbat ani při lakování, proto raději vůz představíme později."

Motor Ferrari nainstalovaný do nového vozu STR11 by se měl rozeznít ještě dnes, takže účast v Barceloně by neměla být ohrožena.

"V F1 se nikdy nevyhnete dvěma problémům. Neustále vám dochází čas a nikdy nejdete přesně podle plánu. Tomu se nevyhnete, takže to pro nás není nic nového. Jenže, loni jsme dlouho nevěděli, jaký motor budeme používat. Proto jsme se trochu opozdili, ale naši lidé odvedli fantastickou práci. Vůz je téměř připravený. Myslím, že dnes ho nastartujeme a nebudeme ani trochu pozadu, takže myslím nehrozí, že bychom zmeškali první test."