Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Daniel Ricciardo musí zhubnout

Daniel Ricciardo musí zhubnout

Ukrývá nový vůz Red Bullu nějaké překvapení?

Daniel Ricciardo prozradil, že mu jeho tým poradil výrazně zhubnout. Sportovec, na kterém byste beztak těžko hledali nějaké tukové polštářky, dostal na začátku roku úkol zbavit se pěti kilogramů své tělesné hmotnosti.

"Od Vánoc jsem zhubl už 3 kilogramy a další 2 mě ještě čekají," přiznal Australan s výškou 178 centimetrů. "Hubnutí není zrovna zábavné, ale kdybych si myslel, že to pro mě nebude dobré, tak bych to nedělal. Ale vím, že to půjde.
Není to jen to, co jsem přibral přes Vánoce, protože jsem samozřejmě nepřibral 5 kilo. S hmotností
(nového) vozu jsme se ale dostali na hranu a byli jsme upozorněni (on a o 3 centimetry nižší Daniil Kvjat), že bychom měli být o trochu štíhlejší než loni. Tak trochu se vracíme do roku 2014."

Sezóna 2014 byla první sezonou s novými velkými a těžkými hybridními pohonnými jednotkami a inženýrům se při tvorbě pravidel pro tuto sezónu nepodařilo správně odhadnout jejich hmotnost. Na příliš nízko stanovenou minimální hmotnost vozu i s jezdcem tehdy doplatili hlavně vyšší jezdci, kteří se museli vzdát několika kilogramů svalstva.

Vývoj vozů i pohonných jednotek však od té doby pokročil a jezdcům pomohlo i zakázání systému FRIC, díky čemuž vozy přišly o část své hmotnosti. K definitivní nápravě došlo po skončení sezóny 2014, kdy byla minimální hmotnost zvýšena o 10 kilogramů a od té doby jsme již o tomto problému neslyšeli. Přesto se nový vůz Red Bullu z nějakého důvodu dostal blízko k limitu.

"Je tam určitá hranice. Pokud mohu zhubnout na 67 - 68 kilogramů a zůstat zdravotně v pořádku, tak je to OK. Ale už jsem blízko hranice. Už nebudu moci jít níž a nadále podávat stoprocentní výkony. Není to snadné, ale nyní se více zajímám o věci kolem výživy i ohledně tréninku. Dozvídám se nové věci o svém těle a vynasnažím se být efektivnější ne jen při tréninku, ale i ve voze."