Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ricciardo: Jezdci chtějí ochranu hlavy

Ricciardo: Jezdci chtějí ochranu hlavy

Nikdo není proti, lidé si časem zvyknou.

Času do konce měsíce ubývá, ale Daniel Ricciardo doufá, že se podaří včas odsouhlasit novou ochranu hlavy jezdce už pro sezónu 2017. Mělo by jít o ochrannou konstrukci připomínající svatozář nad hlavou jezdce, která by hlavu ochránila před letícími předměty, jako menší díly vozů nebo těžké pneumatiky po haváriích. Podle Ricciarda má tento kompromis, při kterém monopost zůstane otevřený a zároveň bude jezdcova hlava lépe chráněna než dosud, podporu většiny jezdců a žádné odpůrce.

"Hlava jezdce je již poslední docela snadno zranitelná část těla," řekl Australan. "Myslím, že se nenajde nikdo, kdo by byl proti této ochraně. Jistě, někteří lidé možná nemají žádné stanovisko, ale většina lidí vám řekne, že to chce.

Nejprve to byl Jules (Bianchi), po něm Justin (Wilson), už se z toho stává tradice. A proč? Když to bude jen malá "svatozář", tak si na to lidé během jednoho nebo dvou závodů zvyknou a už to nebude nic nenormálního."

Ricciardův šéf, Christian Horner, v jednom z rozhovorů prozradil, že Red Bull vypracoval vlastní koncept, který hodlá nabídnout Mezinárodní automobilové federaci a ostatním týmům jako alternativu k "svatozáři" od Mercedesu. Obrázky jsme neviděli, ale mělo by jít o ochranný kryt z karbonu a skla, nejspíš takového, jaké chrání piloty stíhaček.