Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ferrari jde bojovat o titul

Ferrari jde bojovat o titul

Boj až do konce sezony, nebo zklamání.

Ferrari během představení svého nového vozu SF16-H potvrdilo, že letos nechce nic menšího než boj o titul. Loni za Mercedesem ještě výrazně zaostávalo a možná nevyhraje hned první závod sezony, ale ke spokojenosti přesto potřebuje mistrovský titul a pohár konstruktérů, nebo o ně alespoň bojovat až do konce sezóny.

"Přirozeně si musíme dát vyšší cíl. Loni jsme měli fantastický rok, mou první sezónu s tímto týmem, ale nyní přirozeně chceme víc," řekl Sebastian Vettel.

"Loni jsme byli druzí v Poháru konstruktérů, takže se dá udělat už jen jeden velmi těžký krok, ale tento vůz nám ho snad pomůže zvládnout. Odkdy jsem přišel, zlepšili jsme se v mnoha oblastech. Přibližně před rokem mnoho lidí změnilo svá místa v týmu a obsadili nové pozice. Tehdy jsme těžko mohli mít nějaké očekávání, teď jsme ale měli lepší zimní přípravu. Věřím, že budeme silnějším týmem než minulý rok."

Maurizio Arrivabene, šéf Scuderie Ferrari, nevidí kromě poražení Mercedesu žádnou jinou výzvu.

"Já obyčejně nestanovuji cíle, to dělá můj šéf," prozradil Arrivabene, který je odpovědný přímo prezidentovi Ferrari, Sergiovi Marchionnemu. "Loni byly cílem tři vítězství a tento cíl jsme splnili. Letos musíme přidat.

Musíme jít za titulem, nebo o něj přinejmenším bojovat až do konce. Víme, že to nebude snadné. Naši soupeři nespí ani na nás nečekají. Musíme ze sebe dostat maximum. Doufám, že tohle je vítězný vůz a stane se pro nás legendou.
Připravujeme se na závody, respektujeme naše soupeře a uvědomujeme si jejich sílu, především sílu loňského vítěze, ale všichni jsme odhodláni se zlepšovat, zlepšovat a zlepšovat.
"