Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Rosberg považuje Ferrari za největší hrozbu

Rosberg považuje Ferrari za největší hrozbu

Letos to už nemusí být jen mezi ním a Hamiltonem.

Zima se pomalu blíží ke konci a jezdcům už volno skončilo úplně. Příští týden budou muset být připraveni naskočit do vozů a denně odjet desítky kol na španělském okruhu Barcelona-Catalunya, protože už v pondělí začínají důležité předsezónní testy.

Nico Rosberg se dostal do nového vozu už včera, když na britském okruhu Silverstone poprvé usedl do nového monopostu W07 a svému týmu pomáhal s natáčením reklamních materiálů. Pokud vše vyjde podle představ Mercedesu, bude s Lewisem Hamiltonem už třetí rok po sobě bojovat o titul mistra světa.

"Každý rok je velkou výzvou a každý rok je velký rok," řekl 30letý jezdec televizi Sky. "Nyní přichází další velká příležitost a já se už velmi těším. Těším se na tuto výzvu, že se opět postavím proti Lewisovi, který jezdí na extrémně vysoké úrovni. Kvůli takovým soubojům mám rád sport a proto taky soutěžím."

Rosberg s Hamiltonem však nemohou být pouze soupeři, musí spolupracovat pro dobro týmu, na což po skončení minulé sezony upozornil i Toto Wolff. Šéfovi Mercedesu se přestala líbit vyhrocená atmosféra v týmu a pohrozil, že jeden z kohoutů bude muset odejít.

"Od té doby už uběhlo hodně času," řekl Rosberg. "Teď samozřejmě budeme spolupracovat, vždyť je i v našem vlastním zájmu udělat vše pro to, abychom neměli žádného dalšího soupeře a opět to bylo jen mezi námi dvěma."

Rosberg se nejvíce obává Ferrari, které loni vyhrálo tři závody a včera představilo nový vůz.

"Naše soupeře bereme velice vážně. Především Ferrari je nepochybně velkou hrozbou, proto se musíme snažit naplno. Nikdo předem neví, jak dopadne první závod sezony."

Rosberg by měl letos kromě titulu zabojovat i o setrvání v týmu Mercedesu. Jistou má už jen sezónu 2016, zájemců o jeho místo je více než dost a Mercedes bude letos sledovat výsledky Pascala Wehrleina, kterému vybavil nováčkovskou sezónu u týmu Manor. Rosberg ale tvrdí, že jeho místo není v ohrožení.

"Jsem si jistý, že s Mercedesem zůstanu ještě mnoho let. Cítím se tu dobře a užívám si to tady. Už jsme spolu hodně dosáhli a v budoucnu můžeme dosáhnout ještě více."