Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes sice netestoval, ale spolehlivost je v pořádku

Mercedes sice netestoval, ale spolehlivost je v pořádku

Během filmovacího dne všechno klapalo.

Týmy můžou testovat na závodní dráze pouze během společných testů, které začínají příští týden v pondělí. Kromě toho ale mají dovoleno absolvovat takzvané "filmovací dny", během nichž se natáčejí reklamní materiály. Během takového testu se nesmí odjet více než 100 kilometrů a i to pouze na speciálních pneumatikách od Pirelli, ale některé týmy to přesto trochu zneužívají a ještě před zahájením testů prověří spolehlivost a fungování základních systémů.

Ferrari má takový den zítra, Mercedes se před kamerami předváděl už včera a se spolehlivostí nového vozu i pohonné jednotky byl spokojený.

"Za celé dopoledne jsme ani nesložili kryt motoru, což je náznakem dobré spolehlivosti," řekl technický ředitel Paddy Lowe, který se také přišel podívat na natáčení. "Dnes je naším úkolem filmování a zároveň se chceme ujistit, že jsme dobře připraveni na pondělí a první skutečný test. Budeme vědět, že jsme nepřehlédli žádnou velkou chybu. Zatím to jde dobře."

Nejen fanoušci Ferrari, ale i aerodynamici Mercedesu čekali na dnešní odhalení nového červeného vozu.

"Toto je velmi vzrušující období roku. Jedna z her hraných za oponou je o čekání na první fotky od konkurence. Naši aerodynamici se na ně vrhnou a budou hledat zajímavosti a věci, které nás možná nenapadly."

I Paddy Lowe patří mezi ty, kteří za hlavní hrozbu pro dva roky dominantní Mercedes považují Ferrari.

"Ferrari považujeme za hlavní hrozbu. Uvidíme, co přinesou nejbližší týdny. Ferrari je velmi silné a mohlo by ohrozit naše postavení, což udržuje naši motivaci na maximu."