Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nobuharu Macušita testovacím jezdcem McLarenu

Nobuharu Macušita testovacím jezdcem McLarenu

Japonský závodník pomůže s vývojem MP4-31.

McLaren představil svého nového "testovacího a vývojového" jezdce. Je jím 22letý Nobuharu Macušita a týmu má pomoci především prací v simulátoru. Stoffel Vandoorne zůstává testovacím a náhradním jezdcem a přitom bude závodit v japonské sérii Super Formule.

Nobuharu Macušita předloni vyhrál Japonskou F3 a loni skončil devátý v GP2.

"Jsem nadšený příležitostí připojit se k týmu McLaren-Honda jako testovací a vývojový jezdec," oznámil Macušita. "Krokem do F1 se mi plní klukovský sen a pro mou kariéru je to velký krok vpřed. Udělám maximum, abych závodnímu týmu pomohl sbíráním dat a prací na nastavení vozu v simulátoru."

Éric Boullier, závodní ředitel McLarenu: "Nobuova první sezóna v Evropě ukázala jeho velký potenciál. Předvedl několik extrémně působivých výkonů a se zkušenostmi a konzistencí bude letos určitě stavět na tomto dobrém základě.

Jeho pozice testovacího a vývojového jezdce McLaren-Honda bude extrémně důležitá, bude prověřovat a potvrzovat data získaná na trati a sehraje klíčovou roli ve zlepšování našich výkonů v průběhu sezóny 2016."

Macušita se zároveň vrátí do GP2, kde se pokusí k jednomu vítězství z roku 2015 přidat další.

Japonsko již mělo v F1 20 jezdců, zatím posledním byl Kamuj Kobajaši, který v roce 2014 závodil za Caterham a předtím za Sauber a Toyotu.