Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Hamilton se v novém voze cítí jako doma

Hamilton se v novém voze cítí jako doma

Je téměř stejné jako loňský vůz.

Jezdci už za sebou mají první polovinu dnešního testovacího dne i přestávku a opět se vrátili na trať. Lewis Hamilton však stihl v krátkém rozhovoru prozradit, že nový vůz Mercedesu má podobné vlastnosti jako loňské W06.

"Měli jsme skvělý začátek prvního testovacího dne. Naši lidé odvedli úžasnou práci, aby dali dohromady takový vůz," řekl úřadující šampion. "Cítím se v něm jako doma. Je jako loňský vůz, je to jeho evoluce a cítím se v něm stejně, což je rozhodně dobré. Znamená to, že máme dobrý základ a můžeme na něm stavět."

Novináře zajímaly i případné Hamiltonovy obavy z konkurence, především z Ferrari. 20 minut před přestávkou se totiž Vettelovi podařilo zajet lepší čas, než předvedl loni v kvalifikaci na Velkou cenu Španělska na stejném okruhu a se stejně tvrdými pneumatikami Pirelli a pak přidal ještě pár kol ve velmi rychlém závodním tempu.

"Nekoukám na vozy konkurence, ale už jsem slyšel spoustu drbů a ty říkají, že to bude mezi námi a Ferrari. Bude zajímavé sledovat, jak se v zimě změnilo rozložení sil mezi našimi týmy."

Hamilton stihl do 14:30 absolvovat 71 kol, čímž překonal délku velké ceny a se spolehlivostí může být tedy Mercedes zatím spokojený.