Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

První velmi pozitivní dojmy Sebastiana Vettela

První velmi pozitivní dojmy Sebastiana Vettela

Vždy je lepší být první než poslední.

Na vrcholu tabulky nejrychlejších časů prvního dne zimních testů najdeme Sebastiana Vettela a jeho Ferrari SF16-H. Není překvapením, že první dojmy jsou pozitivní.

"Byl to první den pořádného testování, máme na kontě pár dobrých kol a první zkušenosti. První dojmy byly velmi pozitivní. Být první je vždy lepší než být poslední, ale na tom teď velmi nezáleží. Jsme spokojeni s vozem, s prvními dojmy z něj," řekl čtyřnásobný mistr světa.

"V ideálním případě bychom udělali více kol, ale když je všechno nové, přirozeně se vyskytnou problémy a je třeba jim věnovat pozornost. Zastavíte, podíváte se na to a čas běží."

Lewis Hamilton nepředvedl ani jedno tak rychlé kolo jako Vettel, ale nasbíral jich 156.

"Zdá se, že měli dobrý den. My nemáme zas tak mnoho kilometrů, ale i tak máme mnoho důvodů ke spokojenosti. Je zajímavé vidět, co dělají ostatní. Dnes jsme viděli pár věcí a nejbližší dny budou zajímavé. Máme spoustu věcí, které ještě potřebují zlepšení, a nemáme moc času. O čtyři týdny už budeme v Austrálii a ještě nás čeká spousta práce. Budeme si muset poradit s pár věcmi, ale to je u nového vozu normální."

Přesný výkon pohonných jednotek je v F1 tajemstvím a Vettel po prvním testu nechtěl ani prozradit, zda se Ferrari opět podařilo udělat velký výkonnostní skok.

"Snažili jsme se udělat zlepšení. Minulý rok se našim lidem podařil přímo zázrak a tuto zimu také tvrdě pracovali, takže samozřejmě jsme na tom lépe než předtím."