Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Jasuhisa Araj musel skončit kvůli věku

Jasuhisa Araj musel skončit kvůli věku

Táhne mu na šedesátku…

Jasuhisa Araj prozradil, že jeho odchod z místa sportovního ředitele Hondy nijak nesouvisí s výkonem loňských nebo letošních pohonných jednotek Hondy v F1, jejich spolehlivostí, utracenými penězi ani jinými neúspěchy Hondy v motorsportu. Jednoduše už oslavil 59. narozeniny a Honda nerada vidí šedesátníky na ředitelských postech.

"Nesouvisí to s koňskými silami ani výsledky. Je to o mém věku a ten nezměním. Bylo mi 58, teď mi je 59 a bude mi 60. Proto přišla přirozená organizační změna," řekl Araj webu Motorsport.

"Japonské společnosti obvykle mají stanovenou věkovou hranici pro odchod do důchodu a Honda to má nastaveno na 60 let. Mně bude 60, takže přišel čas předat štafetový kolík. Tak to u nás chodí.

Nebylo vůbec snadné učinit rozhodnutí o načasování, ale to není mým úkolem, o tomhle rozhoduje společnost. Takže na setkání představenstva se diskutovalo o správném načasování a po skončení sezóny 2015 jsme se rozhodli změnit organizaci. Hasegawa-san přijal novou roli a já se mám přesunout do nové role poradce."

Podle informací Motorsportu takové výměny Honda obvykle dělá s platností od 1. dubna, prvního dne jejího fiskálního roku. Výjimka z pravidla byla zřejmě udělána kvůli začátku zimních testů a blížícímu se začátku sezóny.

Araj ani zdaleka nebyl nejstarším mužem v padoku, řediteli McLarenu Ronu Dennisovi je 68, prezidentu FIA Jeanu Todtovi 69 a Berniemu Ecclestonovi 85 let.