Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Magnussenovi jen došlo palivo

Magnussenovi jen došlo palivo

Renault zaostává, ale základ vozu je dobrý.

Tovární tým Renaultu se vrací do F1 se dvěma mladými jezdci na palubě. Jolyon Palmer dostal čest vyzkoušet nový vůz jako první, ale nevyplatilo se mu to. Během dvou dní nasbíral pouze 79 kol. To naznačilo vážnější problémy vozu R.S.16 se spolehlivostí a tři zastavení na trati během dvou dnů s Kevinem Magnussenem za volantem dávaly této obavě zdánlivě za pravdu. Magnussen je však se spolehlivostí naopak velmi spokojený.

Během svých dvou dnů stihl 264 kol a více mají na kontě pouze Lewis Hamilton a Nico Rosberg z Mercedesu. Ve středu vůz dvakrát zastavil jen kvůli obavám inženýrů kontrolujících telemetrická data a včera 15 minut před ukončením testu vozu prostě došlo palivo.

"Po problémech, které se vyskytly během prvních dvou dnů, jsem měl trochu obavy. Obával jsem se, že nebudu moci odjet tolik kol, kolik bych chtěl. Ale nakonec můžeme být velmi spokojeni. Myslím, že to bylo pár dobrých dnů. Hlavní je, že jsme stihli udělat tak moc kol. Bylo skvělé jednoduše sednout do vozu a nechat kilometry plynout. Velmi se mi to líbilo."
 

Spolehlivost je tedy zcela v pořádku, s rychlostí je to už ale horší.

"Je to dobrý základ. Dobře se řídí. Chybí přítlak a výkon, ale je důležité mít dobrý základ. Nesnažíme se hledat jiné vyvážení ani změnit jeho vlastnosti, potřebujeme jen přidávat přítlak. Není jednoduché zvýšit přítlak a nezměnit tím vlastnosti vozu, takže na tom teď potřebujeme zapracovat.

Máme za sebou čtyři dny, takže vůz ještě neznáme dokonale. Samozřejmě, rychlost vozu F1 je mimořádně závislá na aerodynamice. My máme vůz, který zůstává stabilní i ve vrcholu zatáčky a průjezdu přes obrubník, takže je k jezdci velmi přátelský. To chceme zachovat i během procesu zvyšování přítlaku."