Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Haas překonal vlastní očekávání

Haas překonal vlastní očekávání

Vůz je spolehlivý a tým spolupracuje.

Haas během uplynulých čtyř dnů nasbíral data z 281 kol a musel řešit pouze jeden závažnější problém. Romainu Grosjeanovi během prvního dne odpadlo přední přítlačné křídlo, problém byl však poměrně rychle odstraněn a Francouz se ještě v ten den vrátil na trať. Šéf nového týmu neváhá svůj tým pochválit, jednoznačně překonal očekávání.

"Jsme velmi rádi, že se nám podařil takový progres. Neočekávali jsme, že budeme moci absolvovat tolik kol. Je skvělé, že jsme dokázali absolvovat celou délku velké ceny," řekl Günther Steiner.

"Ano, máme celkem dlouhý seznam věcí, které potřebují opravit. Ale pracujeme na tom. Nevyskytlo se nic, při čem bychom si řekli: "Ach, jak si s tím jen poradíme?" Takže jsme na tom docela dobře. Jistě, rádi bychom měli ještě méně problémů, ale opravdu jsme nečekali, že se budeme vracet s tolika kilometry.

Je to tak trochu překvapení. Ale ne všechno šlo jako po másle, určitě ne přední křídlo. První den tedy nebyl zrovna zábavný, ale je dobré, že jsme se z toho dokázali rychle dostat. Měli jsme řešení a odpoledne jsme byli opět na trati. Udělali jsme několik opatření a další den jsme už opět mohli jet naplno. Jsem velmi šťastný, že to takhle dopadlo."

Před prvním testovacím dnem se Steiner neobával jen o spolehlivost vozu VF-16, ale i o práci závodního týmu, který čekala první společná zkouška.

"Příjemně mě překvapilo, že se lidé tak rychle stmelili do jednoho týmu. Mechanici rychle poznali nový vůz, nebylo těžké vidět rozdíly mezi prvním a čtvrtým dnem.

Věci se mohou pokazit. Potřebujeme více trénovat zastávky v boxech, protože v reálu je to jiné než v garáži. Pro naše lidi je všechno nové a naším největším nepřítelem jsou chyby způsobené nezkušeností. Teď jsme ale nabyli hodně sebedůvěry a hodně dat. Momentálně jsme na tom docela dobře."