Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Bottas: FW38 je větší krok než FW37

Bottas: FW38 je větší krok než FW37

V pomalejších zatáčkách je cítit rozdíl.

Valtteri Bottas je přesvědčen, že nový vůz FW38 se Williamsu vydařil více než FW37. Během první poloviny zimních testů se Williams soustředil na testování spolehlivosti, ale Fin měl z 214 kol na okruhu Barcelona-Catalunya dobrý pocit.

"První dojem je dobrý," řekl Bottas. "Zdá se, že snaha odstranit největší slabiny loňského vozu byla úspěšná a taky motor se zdá být lepší než loni, ale zatím jsou to pouze dojmy. Nemáme v rukou žádné fakta ohledně konkurence, takže nevíme, jak jsme na tom ve srovnání s nimi. Jsem si jistý, že ještě můžeme přijít s velkými zlepšeními. Mám pocit, že jsme v zimě udělali větší krok než při přípravě FW37."

Williams už na konci sezóny 2015 prozradil, že jeho prioritou je zachovat dobré vlastnosti FW37 a zlepšit rychlost v pomalejších zatáčkách a na mokré trati.

"Bylo zcela zřejmé, že ztrácíme především v pomalých a středně rychlých zatáčkách a myslím, že v těchto místech jsme se zlepšili. Nevím, jestli to bude stačit, ale pocitově je to lepší.

Je to evoluce (loňského vozu), ale příští týden zlepšíme mechanickou stránku pár zajímavými novinkami, což je poměrně odlišný přístup od toho, co jsme dělali předtím. Na začátek roku máme naplánovaných spoustu vylepšení. Musíme prostě počkat. Zatím nevíme, kam se zařadíme ani jaký jsme rychlí."