Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Ricciardo očekává Red Bull v dobré pozici

Ricciardo očekává Red Bull v dobré pozici

Z nového vozu má dobrý pocit.

Daniel Ricciardo si užil 199 kol v monopostu Red Bull RB12 a s prací svého týmu je více než spokojený. Loňská nejistota ohledně motorů se podepsala na několika kompromisech a ty budou rakouský tým brzdit minimálně do Velké ceny Španělska a motor Renault nejspíš opět nebude žádnou velkou výhrou, ale Red Bull by přesto měl být v docela dobré pozici.

"Myslím, že to co teď máme, nám dává určitou jistotu. Máme docela dobrou spolehlivost, což je vždycky dobré," řekl Australan. "Pokud se nemýlím, tak jsme během mých dvou dnů nasbírali téměř 200 kol.

Celkem rychle jsme se dostali do tempa, což pomohlo i mně jako jezdci. Vždyť víte, že obvykle se do Barcelony přesouváme z Jerezu a základní úkoly už máme hotové. Nyní jsme do toho ale skočili po hlavě a mohu být spokojený. Je to dobré, tým je pozitivně naladěný. Myslíme si, že jsme na tom dobře.

Nečekáme, že si z nás v prvních závodech svět sedne na zadek, ale podle mě máme nakročeno k tomu, abychom se dostali do dobré pozice. Uvidíme, jak se umístíme v Melbourne."

Red Bull má po čtyřech dnech testování na kontě zhruba 1717 kilometrů a spolu s továrním týmem Renaultu poskytly motorovým inženýrům data z 3313 odjetých kilometrů. Druhá polovina zimních testů začne v úterý.