Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Magnussen se téměř upsal DTM

Magnussen se téměř upsal DTM

Nyní chce jezdecky růst spolu s Renaultem.

Kevin Magnussen řekl, že moc nechybělo a byl by podepsal smlouvu s některým z týmů DTM. V tom případě se mohlo snadno stát, že by nyní nebyl pilotem továrního týmu Renaultu v F1.

"F1 byla samozřejmě na vrcholu mého seznamu a samozřejmě jsem zaklepal na každé dveře a po celou dobu se rýsovaly nějaké příležitosti, ale příležitosti nejsou důvodem k radosti, potřebujete něco skutečné," řekl Magnussen oficiálnímu webu F1.

"Takže jsem riskl i pohled na DTM a dokonce IndyCar! Ve skutečnosti jsem už byl velmi blízko k místu v DTM. Zjistil jsem, že jako alternativa je to docela lákavé. DTM mě vždy určitým způsobem přitahovalo, ale věřte mi, jsem jen rád, že se to nestalo. Jsem rád, že jsem nezpanikařil a nepodepsal smlouvu dříve, než jsem si byl naprosto jistý a že jsem měl odvahu zůstat jen tak sedět a čekat na něco lepšího. A teď mohu říci, že jsem přesně tam, kam jsem se chtěl dostat."

23letý Magnussen má za sebou jednu sezonu v barvách McLarenu a jeho 20letý kolega Jolyon Palmer ještě jen čeká na chvíli, kdy se poprvé postaví na start velké ceny. Tovární tým Renaultu tak bude mít jednu z nejnezkušenějších jezdeckých dvojic v F1.

"Nevím, jestli je takový výběr riskováním. Jak to chápu já, chtějí se držet dlouhodobého plánu a tomu přizpůsobili i výběr jezdců. Kdyby si vybrali mistra světa, jak by to zapadalo do jejich plánu? Podle mě, pokud si plánujete budoucnost, chcete investovat do správných věcí. Najmutí dvou mladých nadějných jezdců, kteří budou moci růst spolu s týmem, to podle mě zní jako dobrý plán."