Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Magnussen: Renault čeká těžký boj o každý bod

Magnussen: Renault čeká těžký boj o každý bod

V Austrálii možná ani nedosáhne na body.

Pro Kevina Magnussena je dnešek posledním dnem předsezónního testování, zítra a pozítří bude v R.S.16 jezdit jeho kolega Jolyon Palmer. Dán se pak do monopostu neposadí dříve, než s týmem odletí do Austrálie. Na základě porovnání dosavadních výsledků svého týmu a konkurence však neočekává bodové hody, ale tvrdé boje ve středu pole.

"Podle mě jsme v dobré dny někde na hranici bodované desítky a možná až pod ní," prozradil médiím 23letý Dán. "Takže pokud si z Melbourne odvezeme body, bude to pro nás dobrý víkend.

Nejezdili jsme (včera) na stejných pneumatikách. Někteří jeli na tvrdých a jiní na měkkých pneumatikách, takže se to těžko srovnává. Ale zdá se, že střed pole bude velmi vyrovnaný. Snad to tak bude a my (jezdci) budeme rozhodovat o výsledcích."

Magnussenova odpověď na otázku, co nejvíce chybí vozu R.S.16, asi nikoho nepřekvapí.

"To samé, co každému vozu F1. Přítlak a výkon. Čím více toho máte, tím rychleji jezdíte, takže vždy hledáte tyto dvě věci."

Renault však v rukávech žádné esa neskrývá a vůz se v nejbližších týdnech výrazněji nezmění.

"Máme ještě vyzkoušet nové přední křídlo. Myslím, že Jolyon ho vyzkouší na konci týdne. Uvidíme, jak bude fungovat, ale nemáme nic velkého, co bychom plánovali vyzkoušet až v Austrálii."