Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Nová PJ Renaultu zlepší časy o 0.5 sekundy

Nová PJ Renaultu zlepší časy o 0.5 sekundy

Daniel Ricciardo očekává rychlý progres.

Dokázalo motorové oddělení Renaultu v zimě smazat část výkonnostního náskoku Mercedesu a Ferrari? Předsezónní testy tomu sice nenasvědčují, ale Daniel Ricciardo naznačil, že Renault má v rukávu nějaká esa.

"Ještě před zahájením testů jsme věděli, že nedostaneme vše najednou," řekl Australan v rozhovoru pro ESPN. "Není nic nového, že v předsezónních testech má prioritu spolehlivost. Nemá smysl dělat ramena a předvádět všechny koňské síly. V první části testů se objevily drobné problémy, ale obecně postupujeme podle plánu.

Věřím, že nevyužíváme všechen výkon a data to potvrzují. Kvůli spolehlivosti jezdíme velmi konzervativně, ale pokud bude všech osm testovacích dnů dobrých, může už v Austrálii přijít větší krok. Ale ani na začátku sezóny nepoložíme všechna vajíčka do jednoho košíčku. Bude to lepší než loni, ale nečekejte revoluční změnu v prvních závodech sezóny."

Více se dozvídáme z Ricciardova rozhovoru pro web Motorsport: "Řekli nám (Renault), abychom byli konzervativní a od začátku sezóny si moc neslibovali, ale myslím si, že po návratu do Evropy přijde velký update, který nás posune blíže k nejlepším."

Autosport tedy šel vyzpovídat Rémiho Taffina, technického ředitele motorů Renaultu.

"Koncepty jsou na stole, pár věcí se již potvrdilo na dynamometru, takže máme ověřeno, že jsme v zimě našli zlepšení za více než půl sekundy. Zvládli jsme to. Jenže srovnání s Mercedesem nebude tak jednoduché. Nechtějí ukázat své karty a na stůl je zřejmě položí až v Q3," cituje Autosport Taffina.

Cyril Abiteboul, generální ředitel týmu Renault, dodal: "Pomocí motoru chceme letos zrychlit o jednu sekundu. To je náš cíl, takový je náš plán."