Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Red Bull bude bojovat o třetí místo, odhaduje Ricciardo

Red Bull bude bojovat o třetí místo, odhaduje Ricciardo

Nejzávažnějšími soupeři mají být Force India a Williams.

Daniel Ricciardo je po společných předsezónních testech nových vozů F1 přesvědčený, že jeho tým bude bojovat o celkově třetí místo a pojmenoval i největší soupeře, kterými by měly být Williams a Force India. Mercedes a Ferrari jsou prý příliš daleko vpředu.

"Podle mě Mercedes a Ferrari mají mnohem lepší čistou rychlost než my. Je to evidentní, ale také očekávané. Kdyby se první závod jel v Monaku, byla by tu nějaká šance na stupně vítězů, ale i k tomu bychom potřebovali trochu štěstí," řekl Australan.

"Myslím, že máme lepší vůz než před 12 měsíci, takže by se nám mělo dařit lépe, jenže Williams a Force India se také pořádně zlepšily. Boj o páté místo bude velmi těsný, ale snad se nám to může podařit."

Sice to neřekl přímo, ale naznačil, že šasi Red Bullu je i letos mnohem lepší než motor od Renaultu.

"Na konci loňského roku jsme již měli vůz, který byl na většině okruhů velmi dobrý. Nový vůz může být někde ještě lepší, ale více se už asi čekat nedá. V Melbourne se začne úplně nová hra, ale co se týče šasi, jsme v dobré pozici."

V podobném duchu se před pár dny vyjádřil jezdec Williamsu Valtteri Bottas. Ten ale očekává, že Williams a Red Bull budou bojovat s Ferrari o druhé místo, ne s Force Indií o třetí. Nakonec si tedy, jako vždy, musíme počkat na začátek sezóny. Čekání však skončí už příští týden!