Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Sauber přišel o technického ředitele

Sauber přišel o technického ředitele

Mark Smith už není zaměstnancem švýcarského týmu.

Mark Smith nevydržel na postu technického ředitele Sauberu ani celý rok. Švýcarský tým dnes vydal oficiální zprávu, ve které se píše, že Smith už pro tento tým nepracuje a vrátil se do Velké Británie.

"Technický ředitel týmu Sauber, Mark Smith, se z rodinných důvodů rozhodl vrátit do Velké Británie," píše se v tiskové zprávě. "V této chvíli již není součástí společnosti. Rádi bychom Markovi poděkovali za jeho úsilí a do budoucna mu přejeme hodně úspěchů."

Sauber neoznámil, kdo Smitha nahradí na postu technického ředitele ani další detaily. Minulý týden jsme se dozvěděli o finančních potížích tohoto týmu a zaměstnancích čekajících na výplaty. Podle šéfky týmu ale už přišly očekávané peníze od sponzorů a mzdy byly vyplaceny.

Smith se k Sauberu připojil během sezóny 2015 a s sebou přinesl své mnohaleté zkušenosti. Od roku 1990 pracoval pro Jordan, kde to z řadového člena návrhářského týmu dotáhl až na šéfdesignéra, stejné místo dostal v roce 2000 u Renaultu a místo technického ředitele mu poprvé nabídl Red Bull v roce 2005. Když Red Bull získal Adriana Neweyho, Smith se přesunul nejprve do týmu Force India a v roce 2011 do Caterhamu.