Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Renault posiluje Enstone

Renault posiluje Enstone

Obsadí 180 nových pracovních míst.

Lotus F1 zažil svou zlatou éru v letech 2012 a 2013, tým to však finančně vyčerpalo a před sezónou 2014 se musel vzdát nejen Kimiho Räikkönena, ale i mnoha zaměstnanců továrny v Enstone. Nyní, když se tým vrátil do rukou Renaultu, se opět začínají přijímat noví zaměstnanci. A ne málo. Během dvou sezón by jich mělo přibýt zhruba 180.

"Začali jsme proces obnovování Enstone a součástí plánu je i to, jak budeme během příštích dvou let zvětšovat množství zdrojů," vysvětlil Bob Bell, nový technický ředitel továrního týmu Renaultu.

"Momentálně byste napočítali přibližně 470 hlav a dlouhodobě se potřebujeme dostat do blízkosti čísla 650. To ale může trvat i 18 měsíců. Rozšiřování týmu je o hledání správného mixu lidí. Potřebujeme čerstvou, mladou a nezkušenou krev smíchat se zkušenostmi.

Potřebujeme najít rovnováhu a je důležité, abychom to neuspěchali. Nemůžeme někoho vzít jenom proto, že je právě teď volný, nebo prostě proto, že máme volné místo. Potřebujeme se ujistit, že to namixujeme správně. Není to ani tak o zajišťování zdrojů, jako o restrukturalizaci Enstone, aby bylo připraveno na výzvy, před které ho postavíme v následujících letech."

A co současný vůz, který začal vznikat v době, kdy musel Lotus F1 dvakrát obrátit každou libru a dokončen byl už jako Renault? Velkým úspěchem je už to, že vůz je celý a stihl všechny zimní testovací dny.

"Prvním a nejdůležitějším závěrem je, že máme silný a oddaný tým, který dokáže připravit vůz i když dostane velmi málo času. Tento vůz přirozeně nereprezentuje vrchol integrace, kterou se zde pokoušíme dosáhnout. Ale to přijde. Především a v první řadě víme, že tým má sílu i hloubku a my ho uděláme ještě lepším.