Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ricciardo se bavil

Ricciardo se bavil

Mercedes a Ferrari nejsou až tak daleko.

Daniel Ricciardo se sice nedostal na stupně vítězů, ale závod si velmi užil. Jednak to byla jeho domácí velká cena a jednak byl konkurenceschopnější, než před sezónou doufal. Red Bull očekával pomalý rozjezd sezóny a lepší výsledky až po dalším zlepšení motorů Renault i vlastního vozu. Místo toho se dnes Ricciardo dostal na místo nejlepšího ze "zbytku světa", tedy z jezdců nesedících ve vozech Mercedesu a Ferrari.

"Byla to zábava, skutečná zábava," těšil se po závodě Australan. "Tak rád jsem zase závodil. Musel jsem to říkat i do vysílačky. A radost byla ještě podpořena tím, že jsem měl pod sebou dobrý vůz. Po startu jsem mohl útočit na jiné vozy, s plnou nádrží jsme byli velmi konkurenceschopní. Bylo zábavné předjíždět a užíval jsem si to, jak si to vždycky užívám.

A pak jsem byl najednou krátce před koncem závodu na pódiu. Doufal jsem, že pneumatiky to vydrží, ale ve skutečnosti jsem věděl, že už končí a že mě ještě čeká jedna zastávka. Ale i čtvrté místo je skvělé a jsem rád, že nejsme tak daleko od Mercedesu a Ferrari. Dobrý start do sezóny. Jsme blíž, než jsme si mysleli."

Ricciardův kolega Daniil Kvjat do závodu vůbec neodstartoval, na konci zahřívacího kola ho vyřadila porucha elektroniky v pohonné jednotce.