Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ecclestone je na straně jezdců

Ecclestone je na straně jezdců

Podporuje změny ve vedení sportu.

Čím by nás Bernie Ecclestone ještě mohl překvapit? Asi už ničím. Ani tím, že podporuje jezdce požadující velké změny ve vedení F1, protože to současné je neefektivní, zastaralé a téměř nefunkční, jak napsali ve včerejším oficiálním stanovisku GPDA.

Bernie Ecclestone jezdcům poslal dopis, ve kterém souhlasí téměř s jejich postoji a názory, kromě jednoho. Že všichni v F1 mají na paměti hlavně dobro F1.

Vážení pánové,

nejsem si jistý, zda je toto pojmenování správné. Ne vždy je snadné souhlasit s vámi, ale máte pravdu, když uvádíte, že rozhodovací proces tohoto sportu je zastaralý a zle strukturovaný.

Musíme, jak jste uvedli, naléhat na majitele a všechny účastníky Formule 1, aby zvážili restrukturalizaci vlastního vedení.

Není těžké zjistit co je špatně, takže proč nepřemýšlet a nevrátit se k tomuto. Přinejmenším je lepší si své přání nejprve dobře rozmyslet.

Ve Formuli 1 jsem strávil v aktivní roli již téměř 50 let a dalších 18 jsem byl nějakým způsobem zainteresovaný. Uvádíte, že každý zúčastněný jedná v nejlepším zájmu. Nejsem si jistý, zda nedošlo k překlepu. Pokud ne, mělo by tam být napsáno "v jeho nejlepším zájmu".

S pozdravem
Bernie

Ecclestone posledními řádky nepochybně míří na Strategickou skupinu F1, ve které mají své zástupce nastálo Ferrari, Red Bull, Williams, McLaren a Mercedes a letos je tam s nimi i zástupce Force Indie jako nejlepšího "nečlenského týmu" minulé sezóny. K těmto šesti hlasům se přidává 6 hlasů Bernieho Ecclestona a 6 FIA a není tajemstvím, že tato sestava má často problém najít společnou řeč. Paradoxně, Ecclestone se přidává ke kritice něčeho, co sám vytvořil. Skupina vznikla v roce 2013 podepsáním smluv, kterými se Ferrari, Red Bull, Williams, McLaren a Mercedes Ecclestonovi zavázaly k účasti v šampionátu minimálně do roku 2020.