Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Newey bude pracovat na novém voze Red Bullu

Newey bude pracovat na novém voze Red Bullu

Rok 2017 je novou výzvou.

Velká změna aerodynamiky vozů F1 odsouhlasena pro sezónu 2017 si získala pozornost živé legendy mezi aerodynamiky, Adriana Neweyho.

Newey opustil místo technického ředitele Red Bull Racingu na konci roku 2014 a přesunul se na místo poradce. Většina jeho úkolů se přesunula na jeho bývalých podřízených a on se začal věnovat projektům za hranicemi světa F1, hlavně návrhu jachty pro Pohár Ameriky 2017. Jak prozradil Christian Horner, tento projekt je již uzavřený.

"Tento náš kontrakt je kompletně splněný. Naše účast na projektu pro Pohár Ameriky skončila. Dodali jsme produkt, který jim snad pomůže a naše úloha tím skončila," řekl šéf rakouského týmu.

Jak bylo oznámeno minulý týden, Newey si splní další ze svých snů a navrhne sportovní vůz. Ve spolupráci s Aston Martinem má vzniknout "hypersport" AM-RB 001, silniční automobil (prý) rychlejší než vozy F1. To mu ale nezabrání podílet se na návrhu monopostu RB13.

"Adrian bude svůj čas dělit, stejně jako loni, 50 na 50," vysvětlil Horner. "Už je to nějaký čas, odkdy začal přemýšlet nad rokem 2017 a nyní jsou už pravidla téměř hotová. Je skvělé mít ho v týmu a zároveň mít už zkušené lidi ve vedení našeho technického oddělení."

Základní verze pravidel pro rok 2017 byla dohodnuta v únoru a týmům byl dán čas do konce dubna, aby se dohodly na případných úpravách.