Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Wolff by už nové kvalifikaci druhou šanci nedal

Wolff by už nové kvalifikaci druhou šanci nedal

Nechápe, jaký to má smysl.

Šéf týmu Mercedes nechápe, jaký smysl má dávat novému kvalifikačnímu formátu ještě druhou šanci a riskovat tak sobotní zklamání diváků na tribunách v Bahrajnu i před televizními obrazovkami.

Poté, co okruh v závěrečných minutách kvalifikace na Velkou cenu Austrálie zel prázdnotou, se šéfové týmů na narychlo svolané poradě s Charliem Whitingem dohodli, že ještě před VC Bahrajnu odhlasují návrat k loňskému formátu. Výsledkem setkání Strategické skupiny F1 a Komise F1 však je, že nový formát dostane ještě jednu šanci, následně se provede analýza a změna může přijít až v Číně.

"V sobotu v Melbourne se týmy jednomyslně shodly na stanovisku, které nebylo vůbec pozitivní," prozrazuje Toto Wolff. "Touto změnou se nepodařilo najít správný formát a nevím, co by mohlo být v Bahrajnu jinak."

Do budoucna se chce Wolff především vyvarovat úpravám pravidel na poslední chvíli a také příliš komplikovaným sportovním pravidlům.

"Musíme postupovat koordinovaně a inteligentními kroky se dostat ze současné situace. Fanoušci chtějí těsné souboje ve formátu nenáročném na pochopení, souboje mezi jezdci a vozy - v tomto pořadí. Měli bychom být schopni to nabídnout lidem na tribunách i televizním divákům z celého světa."

Ještě před setkáním Strategické skupiny a Komise se proti “uspěchanému“ návratu ke starému formátu kvalifikace ozvaly hlasy z táborů Force Indie, Williamsu a Pirelli. Zástupci Red Bullu a McLarenu pak údajně nezvedli ruku za kompromis v podobě první a druhé části kvalifikace podle nové a třetí části kvalifikace podle staré sady pravidel. Jelikož Christian Horner, šéf Red Bull Racingu, se po australské kvalifikaci vyjádřil na adresu nového formátu velmi kriticky, pravděpodobně chce trvat na nekompromisním návratu ke starému formátu.