Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Jock Clear: Schumacher se ve Vettelovi nemýlil

Jock Clear: Schumacher se ve Vettelovi nemýlil

Bývalý Schumacherův inženýr se zabydluje v Maranellu.

Po půlroce stráveném na nucené dovolené se Jock Clear, bývalý výkonnostní inženýr Lewise Hamiltona, konečně připojil k týmu z Maranella a rovnou se ujal povinností šéfa traťových operací. Má tak na starosti technickou část závodního týmu i jeho komunikaci s týmem v továrně. Na začátku sezóny neskrývá nadšení.

"Je skvělé nosit červenou," řekl Clear novinářům. "Když jdete do motorsportu, jedno jméno je synonymem pro absolutní vrchol a to jméno je Ferrari. Respektujeme naše soupeře z obou konců boxové uličky, s mnoha z nich jsem během mé kariéry pracoval, ale malí kluci sní o práci pro Ferrari. A já jsem tady a plním si svůj sen. V Maranellu mě fantasticky přivítali, tým má správný směr a mně je ctí připojit se k němu. Je to úžasné."

Před příchodem Lewise Hamiltona do Mercedesu byl Clear v inženýrském týmu Michaela Schumachera a patří mezi lidi, kteří na vlastní uši slyšeli, jak Schumacher Vettelovi předpovídá mimořádně úspěšnou kariéru.

"Dobře si pamatuji, jak Schumi vždycky chválil Sebastiana. Nyní s ním pracuji pro Ferrari a mohu potvrdit, že Michael ani trochu nepřeháněl. Vettel věnuje neuvěřitelnou pozornost každému detailu a tím dostává z ostatních v týmu maximum a celý tým tak dělá pokroky.

Vyhrál čtyři tituly mistra světa a všechny kvality, které k tomu pilot potřebuje, můžete vidět v jeho každodenní práci. Na poradách, v simulátoru, v den závodu, kdekoliv. Ví, jak s týmem komunikují úspěšní jezdci a co všechno obnáší pohánění týmu vpřed. Formule 1 je týmový sport, ale na jezdcových bedrech leží obrovská zodpovědnost. On může motivovat a vést a Sebastian tomu dobře rozumí. Jeho přínos je neocenitelný a jeho způsob práce odlišuje čtyřnásobného šampiona od ostatních jezdců v poli."