Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

CVC má dva vážné zájemce o odkoupení F1

CVC má dva vážné zájemce o odkoupení F1

Ecclestone mezi nimi není.

Bernie Ecclestone během rozhovoru s redaktorem The Mail on Sunday řekl, že komerční práva na F1 mohou v brzké době změnit majitele. Dva zájemci odhadují cenu F1 stejně jako společnost CVC Capital Partners a teď čekají na její rozhodnutí.

"CVC se dříve nebo později bude muset rozhodnout," řekl Ecclestone. "Jsou tu lidé, kteří by ji chtěli koupit. Vlastně dva z nich už souhlasili i s cenou. Otázka je, zda CVC chce F1 prodat, nebo si ji chce nechat."

Jaký vliv by měla změna majitele na to, co diváci vidí na závodních okruzích?

"To nebudeme vědět, dokud nebudeme znát nového majitele," odpověděl Ecclestone.

On sám si před lety vzal úvěr, sám se postavil ke kormidlu tohoto sportu a později většinu akcií své společnosti prodal. V současnosti 85letý Ecclestone vlastní už jenom kolem 5 procent a znovu už do podobného dobrodružství nepůjde.

"Ne, určitě ne," cituje Ecclestona Daily Star Sunday. "Bylo by to těžké a strašně komplikované. S mým podílem jsem spokojený. Pokud bych do toho šel, tak s jedině s tím, že bych se snažil získat víceméně všechny akce, aby mě nebrzdila žádná demokracie. Ale do toho se mi nechce."

A jak je to s otázkou nástupnictví? V tomto prý s majiteli nemůže najít společnou řeč. Nabídl několik kandidátů na svou "pravou ruku" a potenciálního nástupce, ale ani jeden se nelíbil akcionářům.

"Akcionáři zoufale chtěli, aby mi někdo pomáhal. Byla by to pojistka pro případ, že by se mi něco stalo a nemohl bych se starat o byznys. Hledal jsem celá léta a opravdu rád bych se podělil o část mých odpovědností. Milion lidí si myslí, že by to dokázali, ale je důležité najít jednoho pravého. Vím o pár lidech a navrhl jsem je, ale ani jedno z těch jmen neprošlo."