Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Williams: Nejsme loutka Mercedesu

Williams: Nejsme loutka Mercedesu

Každý bojuje a hlasuje za sebe.

Claire Williams rázně odmítla, že by se její tým musel podřizovat vůli Mercedesu. Williams od Mercedesu nakupuje pohonné jednotky a jejich vysoký výkon mu pomohl vrátit se mezi přední týmy F1. Zároveň je ale jedním z pěti týmů se stálým zastoupením v Strategické skupině F1 a podílí se tak na nejdůležitějších rozhodnutích, tvorbě pravidel a směřování sportu. Bernie Ecclestone nedávno Ferrari a Mercedes obvinil, že skrz dodávání svých motorů společně manipulují s více než polovinou týmů a prakticky tak ovládli celou F1.

"Absolutně ne. Pokud si zkontrolujete kterékoli hlasování, i když nevím, zda se mohou zveřejňovat, ale pokud jednou budou zveřejněny, bude z toho jednoznačně vidět, že nejsme ovládáni Mercedesem. S Mercedesem máme skvělý vztah, zvláště s Totem (Wolffem, současným šéfem továrního Mercedesu, bývalý akcionář a výkonný ředitel Williamsu), dodávají nám skvělou pohonnou jednotku, ale nikdy nebudou diktovat naše politické postoje.

Jsme Williams a v F1 jsme už téměř čtyři desetiletí a hlasujeme vždy pro to, o čem si myslíme, že bude nejlepší volbou pro sport. Nehlasujeme podle toho, co chce výrobce našich motorů. Pohonné jednotky si kupujeme, nedostáváme je zdarma, takže není důvod hlasovat podle přání někoho jiného.
"

Tým Williams čeká i jedno důležité rozhodnutí ohledně vlastní budoucnosti. Valtterimu Bottasovi i Felipemu Massovi končí jezdecké kontrakty.

"Dostat v každém závodě oba své vozy na co nejlepší místa je pro nás jako nezávislý tým absolutní prioritou. Ve svých vozech vždy chcete mít dva nejtalentovanější jezdce dostupné ve vaší finanční situaci.

Podle mě to není černo-bílé a na konci roku bude mít každý mnoho možností. Bude to zajímavá hra “škatulata hejbejte se“, protože mnohým jezdcům končí smlouvy. Pro náš tým se tím otevřou příležitosti, které budou muset být zváženy z mnoha hledisek. Rozhodneme se, když nadejde správný čas.
"