Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Ricciardo nikdy nejel lépe než včera v Číně

Ricciardo nikdy nejel lépe než včera v Číně

Kvjat oslavil stupně vítězů.

Po Velké ceně Číny zářili oba jezdci Red Bullu nadšením. Daniel Ricciardo dokonce po dlouhé době opět ochutnal, jaké to je mít všechny soupeře za zadním křídlem. Štěstěna mu nepřála a kvůli defektu pneumatiky vypadl z boje o místa na stupních vítězů, ale je hrdý na svůj výkon při cestě z hloubky pole na čtvrté místo.

"Myslím, že tento závod mohu zařadit mezi nejlepší celé mé kariéry," řekl Australan. "Více už jsem udělat nemohl. Věděl jsem, že na startu mohu hodně získat a povedlo se. Pak jsem dělal, co se dalo. A když se ohlédnu zpět, můj průchod polem se mi zdá úžasný. Opravdu si myslím, že lépe se to už udělat nedalo. Jistě, když dokončíte svůj možná nejlepší závod a nečeká na vás šampaňské, tak to trochu zabolí, ale takové už jsou závody. Smůla."

Daniil Kvjat dojel po souboji se Sebastianem Vettelem na pódiovém třetím místě. Kromě skvělého pocitu z vystoupení na stupně vítězů už velmi potřeboval i body, kterých v prvních dvou závodech sezóny nasbíral pouze 6.

"Měli jsme velmi dobrou rychlost. Je skvělé dosáhnout takového výsledku na trati, na které jsme podle předpokladů neměli být silní. Vůz je skvělý, šasi se dobře řídí a s připravovanými vylepšeními pohonné jednotky bychom měli být ještě silnější," těší se Kvjat.

"Po pár náročných závodech je to povzbuzení pro celou mou stranu garáže a pro tým je skvělé, že letos můžeme bojovat o pódiová umístění. Je to dobré povzbuzení do sezóny. Jsem velmi šťastný a je velmi příjemné chystat se s těmito pocity do Ruska, na mou domácí velkou cenu."