Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Haas by chtěl více testovacích dnů

Haas by chtěl více testovacích dnů

Nový tým se potřebuje sehrát.

Günther Steiner by si přál, aby jeho tým mohl vyrazit na testovací trať a nemusel čekat až do poloviny května na dva dny společného testování na okruhu v Barceloně.

"Chtěl bych pro nás, jako pro nový tým, více testovacích dnů než mají ostatní týmy," řekl šéf Haasu. "Nové týmy by měly mít bonusové tři-čtyři dny na poznání vozu a sehrání týmu. Pak bychom se mohli vyhnout malým začátečnickým chybám s velkými důsledky. Je to pouze moje zbožné přání, ale kdybych dříve věděl, co vím teď, v Číně bychom se vyhnuli problémům."

Haas v Číně otestoval nové přední křídlo, které nenaplnilo očekávání, Esteban Gutiérrez měl poruchu brzd a Romaina Grosjeana celý víkend trápila nízká přilnavost pneumatik. Steiner by ale testovací dny navíc nevyužil primárně na vývoj vozu, ale na přípravu týmu na práci během víkendů velkých cen.

"Hlavně potřebujeme sehrát tým a lépe poznat vůz, snaha přijít s něčím novým je na vedlejší koleji. Nejde o to, aby byl vůz rychlejší. Potřebujeme přestat dělat chyby a negativně ovlivňovat rychlost. Jednoduše by nám pár dalších testovacích dnů přišlo velmi vhod."
 
Některé týmy se letos dostanou na testovací trať častěji, ale za specifických podmínek. Budou Pirelli pomáhat s vývojem pneumatik. Tohoto se ale Haas nezúčastní. Nemá starší vůz, se kterým by se mohl zúčastnit první fázi testování a ani se nyní nemůže rozptylovat přípravou upraveného vozu pro druhou fázi, ve které se bude testovat s upravenými letošními vozy.

"Naneštěstí, nemáme žádný vůz sezóny 2015. Máme pouze letošní vůz, takže se toho nemůžeme účastnit. Ale není to něco, do čeho bychom chtěli jít, protože se potřebujeme koncentrovat na současnost. Ještě nějaký čas potrvá, než se dokonale seznámíme se současným vozem."