Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

V deštivých podmínkách se vítězství dočkal Dillmann

V deštivých podmínkách se vítězství dočkal Dillmann

Formule V8 3.5, Hungaroring - druhý závod

Dnes jsme se v Maďarsku opět přesvědčili, jaký umí být tamní déšť. Pršelo od rána, takže se v mokrých podmínkách odjela už kvalifikace. Ale to nezabránilo Tomu Dillmannovi, aby si vybojoval již třetí pole position v řadě (ze čtyř letošních kvalifikací!). Po vystoupení z auta se nechal slyšet, že ještě nikdy ve své kariéře nejel s tak malou přilnavostí. Druhé místo na startovním roštu obsadil Roy Nissany, třetí Vaxiviere, dále Panis, Déletraz a Binder.

Odpoledne vládly na trati tak špatné podmínky, že start proběhl za safetycarem, i tak jsme přišli o jeden z vozů už tak málo zaplněného startovního pole. Beitske Visser totiž zůstala stát na startovním roštu.

V pátém kole safetycar zajel do boxů a začalo se závodit. Přitom se podmínky na trati ani trochu nezlepšily, a bylo to vidět i na výkonech pilotů. Nejdříve se do smyku dostal druhý Nissany, což pomohlo Dillmanovi, aby si v čele utvořil náskok. Následně ve smyku skončil i Déletraz, Binder, Celis a nakonec též Dillmann a do vedení se tak posunul Vaxiviere.

Dillmannovi se podařilo zachránit alespoň druhé místo, za ním jezdil Panis a čtvrtý Fittipaldi, kterého za chvíli překonal Cecotto.

Pak už začaly zastávky v boxech. Dillmann zamířil pro nové pneumatiky, ale Vaxiviere zůstal na trati. Počet pilotů, kteří se nedokázali udržet na mokré trati nekončil, pořadatelé tak znovu do závodu vyslali safety car, ale opět jen na pár kol. Když se znovu začalo závodit, Vaxiviere se vydal pro nové pneumatiky, ale v boxech se pro problémy zdržel.

Déšť neustával a v bariéře skončil Isaakyan i Cipriani. Přesto závod pokračoval i ve velmi špatných podmínkách.

Vítězství se tentokrát konečně dočkal Dillmann, své první stupně vítězů si vybojoval Roy Nissany a jako třetí dojel Aurélien Panis.

   Jezdec  Tým  Odstup
1.
 T. Dillmann  AVF  
2.
 R. Nissany  Lotus  +0,898
3.
 A.Panis  Arden  +11,854
4.
 L.Déletraz  Fortec  +24,631
5.
 M.Vaxiviere  SMP  +27,164
6.
 J.Cecotto Jr.  RP Motorsport  +38,590
7.
 R.Binder  Lotus  +39,380
8.
 P.Fittipaldi  Fortec  +55,150
9.
 E.Orudzhev  Arden  +1:13,425
10.
 Y.Kanamaru  Teo Martin  +1:39,983
11.
 G.Cipriani  Durango  nedokončil
12.
 M.Isaakyan  SMP  nedokončil
13.
 V.Baptista  RP Motorsport  nedokončil
14.
 A.Celis Jr.  AVF  nedokončil
15.
 B.Visser  Teo Martin  nedokončila