Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Sirotkin se v Soči posadí za volant Renaultu R.S.16

Sirotkin se v Soči posadí za volant Renaultu R.S.16

Na domácí půdě se zúčastní prvního tréninku.

Daniil Kvjat v pátek dopoledne nebude jediným ruským jezdcem v monopostu F1. Prvního pátečního tréninku se zúčastní i 20letý Sergej Sirotkin, který se chopí šance nabídnuté továrním týmem automobilky Renault a usedne za volant vozu R.S.16 patřícího Kevinu Magnussenovi.

"Tohle je pro mě úžasná příležitost, přestože se vše dohodlo tak narychlo," řekl jezdec GP2, pro kterého spolupráce s Renaultem nemá být jednorázovou záležitostí, ale součástí většího vývojového programu.

Sirotkin se loni po třech sezónách ve Formuli Renault 3.5 přesunul do GP2, kde obsadil celkově třetí místo a letos bude závodit za ART Grand Prix, tým založený současným šéfem týmu Renault, Frédéricem Vasseurem.

"Sergej je jedním z nejnadějnějších jezdců v juniorských soutěžích, takže je pro nás skvělé, že se přidává k Renault Sport. Všimli jsme si, že loni byl nejslibnějším nováčkem GP2, vyhrál závod a vícekrát stál na stupních vítězů a letos je v dobré pozici pro útok na titul šampiona. Na Autodromu v Soči už jezdil ve voze GP2, takže jsme si jistí, že pro nás tento víkend odvede dobrou práci," řekl Vasseur.
 
Sirotkin byl s místem v F1 spojován už před lety, když švýcarský tým Sauber čekal na finanční injekci od ruských sponzorů, z níž ale nakonec nic nebylo a Sauber si pak za jezdce vybral Felipeho Nasra a Marcuse Ericssona. Sirotkin loni v konečném hodnocení šampionátu GP2 skončil v obležení jezdců, kteří dnes už všichni mají na kontě účast v závodu F1. Vítězného Stoffela Vandoorna jsme v Bahrajnu viděli zaskakovat za Fernanda Alonsa, druhý Alexander Rossi loni odjel pět závodů za Caterham a čtvrtý Rio Haryanto je závodním jezdcem Manoru.