Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Grosjean nadšený návratem na body

Grosjean nadšený návratem na body

Gutiérrez po kolizi a trestu opět nic.

Haas si ze závodu opět odnesl body. Tentokrát pouze čtyři za osmé místo Romaina Grosjeana, ale nejdůležitější bylo vidět, že vůz je opět konkurenceschopný, protože v Číně nezískal ani bod. Po kvalifikaci to s Haasem opět nevypadalo nejlépe, ale Grosjean byl jedním z jezdců, kteří vytěžili z kolizí a chaosu v prvním kole a následně své místo ubránil před rychlejším Sergiem Pérezem. V cíli ale přesto nebyl zcela spokojený.

"Je skvělé být opět na bodech, hlavně po tak náročném víkendu, protože s vozem jsme nebyli velmi spokojeni," prozrazuje Grosjean. "Ale měl jsem dobré první kolo, vyhnul jsem se incidentům a udržel za sebou Péreze. Na voze se toho dá ještě tolik zlepšit, stále nejsem spokojený s jeho chováním. A další závod by měl být mnohem lepší a je velmi příjemné vědět, že je před námi něco lepší."

Grosjean má na kontě 22 bodů, což je o 22 více než má jeho týmový kolega Esteban Gutiérrez. Mexičan si v Rusku musel odpykat trestný průjezd boxovou uličkou i s 10 sekundovou zastávkou, kterou mu závodní stevardi udělili poté, co na začátku brzdné zóny před druhou zatáčkou zezadu vrazil do Nica Hülkenberga. Neovladatelný vůz Force Indie šel okamžitě do smyku, otočil se o 180° a uprostřed zatáčky na oplátku trefil Gutiérrezův vůz a o okamžik později ze závodu vyřadil i Ria Haryanta. Gutiérrez tak hodně přispěl k chaosu v prvním kole, sám mohl za poškození svého vozu a závod dokončil na 17. místě. Za ním dojel už jenom Pascal Wehrlein ve voze Manoru.



"Od začátku to byl velmi těžký závod, rozhodně jsem neměl dobrý start," řekl po závodě Gutiérrez. "Když jsem se blížil k první zatáčce, měl jsem před sebou kopec místa a brzdil jsem, ale naneštěstí jsem nemohl zastavit a naboural jsem do Nica. Velká škoda nejen pro mě, ale i pro něj. Pak jsem dělal všechno pro to, abych se vrátil do závodu, ale dostali jsme penalizaci a ztratili spoustu času. Ale tlačil jsem až do konce a podařilo se nám dokončit závod, takže alespoň něco pozitivního. Nyní se musíme soustředit na další závod v Barceloně.