Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Z Toro Rosso odchází taky Xevi Pujolar

 Z Toro Rosso odchází taky Xevi Pujolar

Do Red Bullu ho ale nevezmou.

Z Toro Rosso neodešel pouze Max Verstappen, ale i jeho závodní inženýr Xevi Pujolar. Zatímco 18letý jezdec jde do lepšího a bude závodit za Red Bull Racing, jeho inženýr si bude muset hledat práci někde jinde a v padoku se povídá, že neodchází v dobrém. Interní boj Maxe Verstappena a Carlose Sainze se zřejmě přenesl i mimo závodní trať a zapojily se do něj i týmy inženýrů pečujících o jejich vozy.

Spekulace je založena na náhlosti odchodu a údajné Pujolarově hádce se šéfem týmu Franzem Tostem po kvalifikaci na Velkou cenu Ruska. Bývalý zaměstnanec týmů Jaguar, Hispania Racing a Williams jen prostřednictvím Twitteru oznámil, že se připravuje na novou výzvu. Na Maxe Verstappena čekal v Milton Keynes Gianpiero Lambiase a spolu s ním celý bývalý inženýrský tým Daniila Kvjata, který má nováčkovi pomoci rychle se zabydlet v novém větším týmu.

A kromě inženýrů a vozu zdědí Verstappen po Kvjatovi ještě něco. Pneumatiky. Oba jezdci si už objednali pneumatiky pro VC Španělska a další závody, jenže tak učinili vzhledem k vlastnostem svých vozů a Pirelli si uvědomilo, že bude lepší udělat výměnu. Verstappen, který chtěl jednu sadu tvrdých, šest středně-tvrdých a šest měkkých pneumatik, proto dostane dvě tvrdé sady, pouze čtyři středně-tvrdé a sedm měkkých.