Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vyprodáno! Po lístcích na letošní Indy500 se zaprášilo

Vyprodáno! Po lístcích na letošní Indy500 se zaprášilo

Poprvé po dvaceti letech je závod vyprodaný.

Do startu závodu 500 mil Indianapolis zbývá přesně 20 dní. Kdo by si ale dnes chtěl koupit lístek na tribunu, má smůlu. Indianapolis Motor Speedway v pátek oznámila, že všechny lístky na tribuny jsou vyprodány! Poprvé za posledních dvacet let.

Lístky na jubilejní stý závod se začaly prodávat hned po skončení loňského závodu. Po více jak 230 tisících lístcích se ale zaprášilo tak, jak to pořadatelé nepamatují. Pravda, tomu, že je vyprodáno, také pomohla skutečnost, že před třemi lety byl počet míst v hledišti snížen kvůli přestavbě silničního okruhu.

Indianapolis Motor Speedway tradičně neuvádí, jaká je přesná kapacita hlediště slavného oválu. Redaktoři deníku Indianapolis Star v roce 2004 ale napočítali 257 325 sedadel. Před třemi lety odhadoval deník USA Today kapacitu oválu na 235 tisíc diváků, tedy jen o pár tisíc větší, než další slavný závodní okruh, legendární trať v Le Mans.

Tribuny ale nejsou jediným místem, odkud mohou fanoušci závod sledovat. Na vnitřku slavné dráhy vznikly valy a z nich mohou závod sledovat diváci, kteří si nekoupí lístek na tribunu, ale pouze vstupenku na okruh. Ta mimochodem stojí 40 dolarů, lístky na tribunu se pohybují mezi 50 a 230 dolary. Prezident Indianapolis Motor Speedway J. Douglas Boles odhaduje, že by se na přírodních tribunách uvnitř okruhu mohlo tísnit dalších 100 000 diváků!

„Každá Indy500 je zvláštní, ale ruch kolem stého ročníku postupně nabýval na intenzitě celý rok,“ řekl Boles. „Naši fanoušci jsou nejlepší a jejich neuvěřitelná podpora z tohoto historického dne skutečně udělá největší podívanou ve světě závodění,“ dodal.

Vyprodané nejsou jenom tribuny, které jsou mnohdy nekryté a tvořené jen hliníkovými lavičkami bez opěrek, vyprodány jsou také VIP boxy a nová klubová sedadla. IMS mezi loňským a letošním závodem do rekonstrukce okruhu investovala 30 milionů dolarů. Podle webu Racer.com teď IMS narychlo staví další velké VIP boxy, aby uspokojila co nejvíce sponzorů a VIP návštěvníků.

Diváci budou moci okusit atmosféru Indianapolis Motor Speedway už tuto sobotu, kdy je na programu Velká cena, která se jede na okruhu vybudovaném uvnitř slavného oválu.