Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Massa chce ve Španělsku zabojovat o stupně vítězů

Massa chce ve Španělsku zabojovat o stupně vítězů

Barcelona hodně napoví o zbytku sezóny.

Vozy F1 se tento víkend vrátí na trať ve španělské Barceloně, odkud před začátkem sezóny odešli s tisíci testovacích kilometrů. Circuit de Barcelona-Catalunya je nejoblíbenějším testovacím okruhem týmů F1 nejen kvůli teplému španělskému podnebí, ale hlavně kvůli ideální kombinaci rovinek a rychlých i pomalých zatáček. Vozy prověří po každé stránce a Felipe Massa proto doufá, že Williams bude schopný konkurovat Ferrari.

"Španělsko je trať, kterou většina jezdců zná na 100 procent, protože tam vždy v zimě testujeme," řekl Massa. "Takže se dá říci, že ji všichni dobře známe. Je to okruh, kde vyniknou dobré vozy, protože má od všeho kousek. Má rychlé zatáčky i pomalé zatáčky, a pokud je vůz dobrý tady, bude dobrý na většině tratí.

Těším se na dobrý závod a doufám, že budeme pokračovat ve zlepšování výkonů od závodu k závodu a opět si odvezeme hodně bodů. Bylo by skvělé zabojovat o místo na stupních vítězů. Víme, že to nebude jednoduché, ale uděláme vše, co bude v našich silách.
"
 
Optimistický je i Pat Symonds, technický ředitel Williamsu.

"Okruh v Barceloně všichni dobře známe, před sezónou jsme tam měli osm testovacích dnů," připomíná Symonds. "Ale také je to okruh, kde se velmi projeví klimatické podmínky a k významné změně může dojít i během jednoho dne. Proto se vlastnosti vozů, jak jsme je pozorovali v únoru a v březnu, mohou nyní v květnu výrazně změnit. Také se bude poprvé závodit na tvrdých pneumatikách, což svědčí o náročnosti okruhu. Během testů jsme byli s naším vozem obecně spokojeni a doufáme, že stejně spokojeni, nebo ještě spokojenější, budeme i během závodního víkendu."