Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vandoorne chce příští rok nahradit Alonsa nebo Buttona

Vandoorne chce příští rok nahradit Alonsa nebo Buttona

Zájem jiných týmů prozatím ignoruje.

Stoffel Vandoorne předpokládá, že jeden ze dvou současných závodních jezdců McLarenu si bude muset po skončení sezóny sbalit kufry, protože od sezony 2017 bude za tento tým závodit on. Zájem jiných týmů o jeho služby jej proto nechává chladným.

"Nepochybně je tu zájem, což je naprosto normální, ale já jsem rád, že jsem s McLarenem. Mám tu kontrakt a mým cílem je za ně od příštího roku závodit," řekl Belgičan.

Vandoorne, úřadující šampion GP2, už má za sebou debut v japonské sérii Super Formule a přestože se mu její stroje s vysokým přítlakem velmi líbí, neví se dočkat návratu do vozu F1.

"F1 je F1. Je to vrchol motorsportu, je vzrušující, má dobré závody, je v ní úžasná konkurence, závodíte tam proti mistrům světa a mým snem vždy bylo dostat se tam."

24letý jezdec letos v Bahrajnu zaskočil za zraněného Fernanda Alonsa, takže teď už může porovnat závod F1 se závodem japonské soutěže.

"Pneumatiky jsou velmi odlišné od těch v F1. Pneumatiky Pirelli dělají závody velmi vzrušujícími, hodně se předjíždí, vidíte vozy jezdit těsně za sebou a součástí toho je rychlá degradace, která pomáhá s předjížděním na různých okruzích. Závod v Japonsku byl také vzrušující, ale nebylo tam tolik předjíždění, protože je těžké jet za jiným vozem, pravděpodobně kvůli velmi vysoké rychlosti v zatáčkách. Je tam mnoho rozdílů, takže se to těžko porovnává. Ale mohl jsem poslechnout jezdecký instinkt a jet naplno a moc se mi to líbilo. Po dvou letech v GP2 bylo zvláštní tlačit naplno od prvního do posledního kola."