Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Rosberg: Jezdci už nejsou loutky na provázcích

Rosberg: Jezdci už nejsou loutky na provázcích

Každý je odkázán sám na sebe.

Velké zpřísnění omezení komunikace mezi jezdcem a týmem během závodu se už postaralo o nejednu vrásku na boxové zídce Mercedesu, ale Nicu Rosbergovi se líbí. Jezdci jsou sami sobě pány, už jim nikdo neradí, jak projíždět zatáčku ani jaký režim motoru nastavit a už se o nich nemluví jako o loutkách na provázcích.

"Líbí se mi to, protože teď jsme více odkázáni sami na sebe," řekl vítěz prvních čtyř velkých cen sezony 2016. "Předzávodní příprava je nyní důležitější, s inženýrem musíme probrat množství věcí, které mi nebude moci říct během závodu. Je intenzivnější a komplexnější a záleží na ní více než dříve. Pomohlo to závodům. Když se posadíme do vozu, už jsme v tom sami. Líbí se mi taková výzva a lidé před televizory už neříkají, že jsme jako loutky na provázcích ovládané z boxů. To už jsme nechali za sebou, takže jsme se posunuli správným směrem."

Pro Rosberga je sezóna 2016 jedenáctou v F1 a desátou s jeho závodním inženýrem Tonym Rossem.

"Pro mě je velmi důležité, že Tony přemýšlí jako já. Jsme naladěni na stejnou vlnovou délku, mluvíme stejným jazykem, což nám hodně pomáhá během přípravy na závod. Jsme si velmi blízcí. Inženýr musí s jezdcem pracovat na mnoha věcech včetně procedur a mnohém jiném."