Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton: Mladí jezdci potřebují čas

Hamilton: Mladí jezdci potřebují čas

Není správné vytrhnout mladého jezdce z jeho týmu.

Otázce ohledně situace Daniila Kvjata "degradovaného z jezdce Red Bullu na jezdce Toro Rosso" se dnes nevyhnul ani úřadující mistr světa Lewis Hamilton. Jezdec Mercedesu se pouze neochotně vyjádřil k něčemu, co se ho netýká, ale svůj názor přece jen řekl a poukázal přitom na vlastní nováčkovské chyby. Hamilton vtrhl do F1 jako vichr a hned v první sezoně bojoval o titul mistra světa a na konci druhé sezóny ho opravdu získal, fanoušci ale jistě nezapomněli ani na mnoho kolizí, především pokud se na trati potkal s Felipe Massou.

"Pro jednoho je to dobrá příležitost a pro druhého velmi nešťastná situace," řekl Hamilton, který část konference s novináři strávil tichým rozhovorem s Fernandem Alonsem, protože pozornost se soustředila na Daniila Kvjata a Maxe Verstappena.

"Red Bull je dobrý v hledání mladých talentovaných jezdců, jenže musí vědět, že mladí jezdci potřebují čas, pokud se mají rozvíjet. Chyby se stávají a tlak na našich bedrech je obrovský, hlavně v mladém věku. Když jezdce vytrhnete z jeho týmu a pošlete ho jinam, dostanete ho do špatné pozice. Zda s tím souhlasím? Na tom nezáleží, ale určitě bych to nedělal takhle.

Mladí jezdci potřebují čas vyrůst. Já jsem v svůj první den havaroval a první dny byly opravdu těžké, ale tým může v takové situaci velmi pomoci. Mají tu dva skvělé jezdce a doufám, že toto ani jednomu z nich nezkazí kariéru, protože mohou mít světlou budoucnost. Pokud na ně položí moc tlaku příliš brzy, tak je to může poslat na nesprávnou cestu.
"
 
GP Singapur - McLaren - Lewis Hamilton