Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Räikkönen: Ferrari je blízko k vítězstvím

 Räikkönen: Ferrari je blízko k vítězstvím

Začátek sezóny nic nezměnil na vysokých cílech.

Kimi Räikkönen nás opět ujišťuje, že Ferrari letos není daleko od vítězství, nebo alespoň ne tak daleko, jak by se mohlo zdát při pohledu na tabulku šampionátu. Ferrari potřebuje pouze dobrý víkend s bezproblémovou přípravou v trénincích a stejně bezproblémovou kvalifikací a startem do závodu a může dýchat na krk jezdcům Mercedesu.

"Jistě můžeme být lepší," řekl Räikkönen před prvním tréninkem. "Chceme lepší výsledky, velmi se snažíme a chceme vytěžit maximum z každého závodního víkendu. Naším cílem je mít oba vozy vepředu. Toto není pozice, na které chceme být, ale podle mě opravdu nejsme tak daleko (za Mercedesem), jak naznačují některé naše výsledky. Víme, co potřebujeme zlepšit a nejsme velmi daleko."

Okruh Barcelona-Catalunya je poskládán z různých typů zatáček a výborně prověří hlavně aerodynamiku vozů, i proto všechny velké týmy přišly s novými prvky aerodynamiky. Říkává se, že vůz rychlý v Barceloně bude dobrý i ve zbytku sezony, ale to podle Räikkönena není zcela pravda.

"Když se podíváte na předchozí ročníky, tak se dá říct, že když byl vůz rychlý tady, byl dobrý i na jiných okruzích. Ale tak jednoduché to není. Během zimních testů jsme tu byli dobří, ale teď jsou tu jiné podmínky. Je tepleji, takže vůbec nevíme, zda náš vůz bude dost dobrý. To se ještě jen uvidí. A jeden závod nerozhoduje o sezóně. Musíme být rychlí na každém typu okruhu. Pokud zde bude vůz fantastický, ještě to automaticky neznamená, že i v dalších závodech máme jisté dobré výsledky."