Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Rošáda Red Bullu může pomoci Williamsu

Rošáda Red Bullu může pomoci Williamsu

Massa očekává problémy v rodině Red Bullu.

Rošáda jezdců Red Bull Racingu a Toro Rosso může, podle Felipeho Massy, prospět hlavně Williamsu. Pokud se ani Red Bull ani Williams rychle nezlepší, pravděpodobně zůstanou v boji o třetí místo za Mercedesem a Ferrari. V tom momentálně tahá za delší konec Red Bull, ale rozložení sil se může alespoň na pár závodů změnit, než si Verstappen zvykne na nový tým a vůz RB12.

"Je trochu zvláštní vidět takovou výměnu před polovinou šampionátu," řekl Massa. "Nevím, možná velmi věří Verstappenovým schopnostem a vidí ho jako svou budoucnost, ale i přesto je zvláštní, že udělali výměnu v této fázi sezóny. Takové výměny a v tomto období… To není to nejlepší, co můžete udělat. To mluvím taky o Verstappenovi. Má obrovský talent, je rychlý, možná příští mistr světa, možná bude vyhrávat závody, ale teď ho prostě posadí do jiného vozu a kolem sebe má nový tým, nové inženýry, vše je pro něj jiné a nové a musí si zvykat.

Možná to bude už příliš velký tlak, nebo možná ne a všechno půjde dobře, protože dosud se mu vždycky velmi dařilo a toto z něj udělá velkou hvězdu. Ale v této chvíli se nedá říct, jestli mu to prospěje nebo ublíží.

A pokud z toho Red Bullu vyplynou nějaké problémy, dobře pro nás
," dodal s úsměvem zkušený brazilský závodník. "Ale takto o tom samozřejmě neuvažuju, oběma přeji hodně úspěchů. Kdybychom ale takhle přišli k laciným bodům, nebylo by to na škodu. Ale možná to bude opačně a od nynějška to budeme mít ještě těžší."
 
35letý závodník ještě dodal, že Verstappen, jako mladý jezdec začínající kariéru v F1, ani nemohl odmítnout nabídku na přestup do velkého týmu.

"Jak byste 18letému jezdci řekli, že by neměl podepsat smlouvu o přestupu do týmu s lepším vozem? Možná je to riskantnější, možná z toho budou problémy, ale možná to bude fantastické."