Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Jaké pneumatiky si jezdci vybrali pro VC Monaka?

Jaké pneumatiky si jezdci vybrali pro VC Monaka?

Mercedes a Red Bull s extrémní strategií.

Pirelli dnes prozradilo, jaké pneumatiky si jezdci vybrali pro víkend Velké ceny Monaka 2016, která se pojede příští týden. Italský výrobce dal každému jezdci jednu žlutou (měkkou) a jednu červenou (super-měkkou) sadu pro závod a jednu fialovou (ultra-měkkou) sadu pro finálovou část kvalifikace. Zbývajících 10 sad si každý jezdec objednal sám. Fialové pneumatiky jsou letošní novinkou, jsou ještě o stupeň měkčí než červené pneumatiky a v Monaku budou mít svou premiéru. Jezdcům mají nabídnout nejvíce přilnavosti v pomalých zatáčkách, ale v rychlejších nejvíce trpí a nejrychleji se opotřebovávají.

Zajímavostí je, že Mercedes v zimě neotestoval ani jednu sadu fialových pneumatik, ale v Monaku jich budou mít oba jeho jezdci až 10. Kromě nich proto dostanou už jen 2 červené a 1 žlutou sadu. Na stejně agresivní strategii vsadili jezdci Red Bullu (Max Verstappen dostane pneumatiky, které vybíral Daniil Kvjat) a Kevin Magnussen z Renaultu. O trošku opatrnější byli Ferrari a Haas a taky Magnussenův kolega Jolyon Palmer. Ze špičky zvolil výrazně odlišnou strategii pouze Williams, jehož jezdci dostanou pouze 7 fialových sad.

Nejméně fialových sad zamíří do garáže Manoru, jeho vůz má stále problém s přílišným zatěžováním pneumatik a jeho jezdci si raději objednali až 5 sad červených pneumatik. 5 červených sad dostanou i jezdci McLarenu, nejvíce žlutých poputuje k jezdcům Force Indie a Toro Rosso.
 

obrázek v plné velikosti: 01