Novinky

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

Facebook Instagram

Šasi McLarenu je lepší než Ferrari

Šasi McLarenu je lepší než Ferrari

Před ním jsou už jen Red Bull a Mercedes.

Fernando Alonso je přesvědčený, že McLaren letos připravil lepší šasi než má Ferrari a všechny týmy kromě Mercedesu a Red Bullu, které mají být jeho dalším cílem. V tomto názoru ho utvrdila Velká cena Španělska a okruh Barcelona-Catalunya, který každoročně výborně prověří hlavně aerodynamiku vozů. První a druhý sektor mají i delší rovinky, ale v posledním sektoru se naplno projeví rychlost v zatáčkách. Právě v tomto sektoru bylo Ferrari pomalejší než Red Bull a McLaren vyčníval z týmů středu pole.

"Jsme za Mercedesem a Red Bullem, ale tyto dva týmy jsou velmi silné, takže v nejbližších závodech bychom měli ukázat, že dokážeme zlepšit efektivitu a mechanickou přilnavost," řekl Alonso. "Možná vás překvapilo, že jsme byli před mnoha z našich soupeřů, ale nás ne. Je dobré vědět, že máme lepší šasi než Williams, Force India a Ferrari."

Po analýze dat dospěl ke stejnému závěru i Alonsův šéf.

"Při bližším pohledu na data je vidět, že momentálně jsme někde mezi Mercedesem a Ferrari," cituje Speed ​​Week Érica Boulliera. "Jezdci cítí zlepšení, které je nakonec vidět i na trati, takže jsme na správné cestě."