Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Monako bude Ferrari sedět, nepochybuje Vettel

 Monako bude Ferrari sedět, nepochybuje Vettel

Jedno vítězství Red Bullu by se nemělo přeceňovat.

Po Barceloně je z více stran slyšet, že pokud někdo dokáže v Monaku konkurovat Mercedesu, bude to Red Bull, protože šasi Ferrari není tak dobré jako jeho motor. Sebastian Vettel nesouhlasí a svůj tým řadí mezi favority.

"Já si myslím, že tam budeme silní. Minulý rok jsme byli velmi konkurenceschopní a od té doby jsme vůz vylepšili v některých oblastech důležitých pro Monako. Vůz je snadněji ovladatelný a lepší při přejezdu přes obrubníky i celkově a to vše by nám mělo v Monaku pomoci," řekl jezdec Scuderie Ferrari.

Red Bull si z Barcelony odvezl vítěznou trofej, ale to neznamená, že má lepší vůz.

"Naše konkurenceschopnost naplnila očekávání, výjimkou byla sobota," vysvětlil Vettel. "V neděli jsme na tom byli dobře, pouze jsme je nedokázali předjet. Když jsme se ocitli v čistém vzduchu, což bylo vzácné, tak jsme byli evidentně rychlejší.

Pokud zvládneme sobotu, tak by pro nás neměl být hrozbou. Ano, zlepšuje se, ale my taky. Je jasné, že sobota nám v Barceloně nevyšla podle očekávání. Kdybychom se kvalifikovali alespoň o trochu výš, byl by to úplně jiný závod. Ale kdyby bylo kdyby…
"
 
Díky kolizi Lewise Hamiltona s Nicem Rosbergem v prvním kole VC Španělska dostali oba jezdci Ferrari příležitost snížit velkou bodovou ztrátu v šampionátu a Vettel stále věří, že Ferrari může na konci sezony bojovat o titul.

"Ano. Myslím si, že stále máme šanci. Samozřejmě nejsme v nejlepší pozici a do Monaka jde jako favorit Mercedes, ale budeme se snažit ze všech sil a pokud bude příležitost vyhrát, pokusíme se vyhrát. Monako by mohlo být naším prvním krokem na cestě k titulu, tak k němu budeme přistupovat. Po Monaku bude na řadě Kanada, takže se snažíme nedívat zbytečně daleko vpřed, ale rozhodně věřím, že to můžeme dokázat."