Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Dennis: McLaren sesadí Mercedes z trůnu

Dennis: McLaren sesadí Mercedes z trůnu

Nikdo jiný to nedokáže.

Zatímco Ferrari se ještě nevzdává naděje na mistrovský titul, šéf McLarenu už ví, že i tato sezóna bude patřit Mercedesu. Ten je prostě silnější a lepší než všichni ostatní, samozřejmě s jednou výjimkou, kterou je McLaren-Honda. Fanoušci F1 tedy musí počkat, dokud tento tým smaže aktuální technologický náskok Mercedesu, až potom uvidí skutečný boj o titul.

"Jsem upřímně přesvědčený, že po Mercedesu bude šampionem McLaren," řekl Ron Dennis BBC. "Tento cíl splníme dříve než ostatní. Bude to náročné, ale neochvějně věřím technickým schopnostem našich lidí i schopnostem Hondy."

Mercedes je dominantní silou F1 od velké změny pravidel před sezónou 2014 a od té doby vyhrál 36 ze 43 závodů, získal dva poháry konstruktérů a s Lewisem Hamiltonem oslavil dva mistrovské tituly. McLaren nevyhrál od Velké ceny Brazílie 2012 a od spojení sil s Hondou se ani jednou neobjevil na stupních vítězů. Další velká změna technických pravidel a příchod další generace vozů je přesně to, co potřebuje k velkému skoku vpřed.

"Pravidla pro sezónu 2017 vyrovnají podmínky na bojišti a s Hondou budeme mít dostatek času dohnat ztrátu, takže se nám už příští rok nabídne výborná příležitost. Podle mě můžeme začít vyhrávat závody. Nechci předpovídat tituly, ale myslím, že sesadit Mercedes-Benz z trůnu bude pro každého velmi těžké a mám dobrý důvod myslet si, že my to dokážeme dříve než kdokoliv jiný."