Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Porsche a Chevrolet vítězi GT-Masters na Lausitzringu

Porsche a Chevrolet vítězi GT-Masters na Lausitzringu

ADAC-GT-Mastres předvedl pole 34 atraktivních vozů GT.

Také na Lausitzringu u Berlína se německý šampionát ADAC-GT-Mastres předvedl s pěkným polem 34 atraktivních vozů GT a sobotní první závod skončil triumfem značky, která v tomto mistrovství letos zatím moc štěstí něměla: Porsche.

Zvítězili Němec Robert Renauer s Rakušanem Martinem Raggingerem. jejich Porsche 911, který nasazuje Robertův tým, vyrazil úspěšně z pole-position, závěr závodu se ovšem vyhrotil v zajímavý duel s vozem Lamborghini Huracan posádky Rolf Ineichen/Christian Engelhard, po kterém se švábský výrobek prosadil o pouhých 0,3 sekundy před italským vozem týmu Grasser. Třetí místo v pestrém poli ADAC-Masters obsadil americký Callaway Chevrolet Corvette Patricka Assenheimera a Dominica Schwagera.

Byli to právě Assenheimer se Schwagerem, kdo si ve druhé kvalifikaci vypracoval nejlepší startovní pozici do nedělního závodu. Sobotní vítěz Ragginger ovšem číhal hned vedle nich v první řadě. Lausitzring již dlouho neměl tak zaplněné tribuny, jako za horka minulé neděle a nejlepší odpich ochozům předvedl Daniel Keilwitz na druhé corvettě. Také zbytek pole se  tlačil v trojstupech do první zatáčky, což nemohlo dopadnout jinak, než nehodami.

Výsledkem bylo, že vedle favoritů Raggingera a Ineichena hned úvodem odpadlo i několik dalších posádek. Po chaosu prvních zatáček si špičku přeci jen vybojoval Schwager nazpět a vedl před týmovým kolegou od Callawaye, Keilwitzem. Za nimi se hned po ukončení desetiminutové neutralizace na třetí místo vecpal Bertolottiho Grasser-Lamborghini, následován Land-Audinou Christophera Miese.

Zastávky v boxech pak pořadím zamíchaly. Modrobílá corvetta Keilwitze a Gounona byla jasně nejrychlejší a když Schwagerův černý vůz zabočil do boxů, kde byl při výjezdu blokován Bortolottiho kolegou Stolzem, ocitl se Francouz Gounon na prvním místě. Syn bývalého jezdce F1 si pak dojel pro zasloužené druhé vítězství sezony před Assenheimerem se Schwagerem. De Philippi s Miesem upevnili své celkové vedení dobrým třetím místem, protože byl Luca Stolz za předcházející blokádu potrestán průjezdem boxy.


Výsledky GT-Masters Lausitzringu


Sobotní závod:

1. Renauer/Ragginger, Precote-Porsche 911
2. Ineichen/Engelhard, Grasser-Lamborghini
3. Assenheimer/Schwager, Callaway-Corvette
4. Gounon/Keilwitz, Callaway-Corvette
5. Stolz/Bortolotti, Grasser-Lamborgini
6. De Philippi/Mies, Land-Audi

Nedělní závod:
1. Gounon/Keilwitz, Callaway-Corvette
2. Assenheimer/Schwager, Callaway-Corvette
3. De Philippi/Mies, Land-Audi
4. Jahn/Cairoli, KUS-Porsche
5. Diensr/Zanella, Schuetz-Porsche
6. Kroh/Deletraz, Schuberth-BMW


Celkový stav šampionátu po šesti závodech:

1. De Phillippi/Mies                      68 b.
2. Keilwitz/Gounon                       55 b.
3. Asch/Ludwig                             54 b.
4. Engelhart/Inechen                     47 b. 
5. Renauer/Ragginger                    45 b.