Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

F4 - Mick Schumacher sahá po prvenství v celkové tabulce

F4 - Mick Schumacher sahá po prvenství v celkové tabulce

Lídr celkové tabulky Joey Mawson dojel pouze šestý.

Sezona 2015 byla pro Micka Schumachera prvním rokem v monopostech a jeho výsledky nebyly zvláště výjimečné, minulý víkend syn Michaela Schumachera na Lausitzringu ovšem potvrdil, že skutečně patří mezi mladíky s výjimečným talentem. Jezdec týmu Prema přijel do Německa dobře naladěn: před osmy dny vyhrál jeden ze závodů italského šampionátu v Imole a drží tam za Argentincem Siebertem slibnou druhou pozici. V kvalifikaci si zajistil pole-positions pro oba sobotní závody. V prvním z nich potrdil dobré nervy a vyhrál start. Daleko za ním ovšem kolidovalo hned deset vozů a závod musel být přerušen. Ani to Micka nerozházelo. I při druhém startu se po úklidu dráhy prosadil a krátký sprint na deset kol vyhrál před Kanaďanem Kami Lalibertém a Rakušanem Thomasem Preiningem. Lídr celkové tabulky Joey Mawson dojel pouze šestý.

Pro svou pozici v celkovém hodnocení Schumacher hodně udělal i ve druhém sobotním závodě. Znovu chladně těžil z výborné výchozí pozice na startu a dojel před Mawsonem a Jannesem Fittjem první. Jednalo se o letošní třetí vítězství syna rekordního mistra světa Formule 1.

Do třetího závodu startovali divoši Formule 4 v neděli večer na mokré vozovce za Safety Carem a hned jak směli jet naostro, postarali se o nejlepší podívanou víkendu. Ideální linie zase jednou příliš nezajímala. Předjíždění, kolize a napjetí od startu až do cíle! Schumacher startoval coby sobotní vítěz jen z desátého místa obráceného pořadí, opět ovšem předvedl krásnou show. Propracoval se kupředu na třetí místo, po "hodinách" se ale znovu propadl pořadím až na šestou pozici v cíli. Závod a především životnost pneumatik si na osychající trati nejlépe rozhodil Fabio Scherer z týmu Jenzer. Švýcar měl v posledních kolech největší rezervy a vyhrál svůj první závod F4. Druhý dojel Jannis Fittje před dlouho vedoucím Mikem Ortmannem. Lídr celkového pořadí Joey Mawson po nehodě musel do boxů a nebodoval. Na Schumachera má již jen tři body náskoku. Tato situace jistě způsobuje "příjemné bolesti hlavy" i Schumacherově manažerce Kehmové. Plánovala Micka začátkem roku nasadit jak do německého, tak i do italského šampionátu a v soustředit se v průběhu ročníku jen na mistrovství, ve keterém bude mít lepší šance. Nyní drží její svěřenec v obou druhé místo s výbornou vyhlídkou na titul...

  

Výsledky německé F4 na Lausitzringu

 

Sobotní závody:

1. Mick Schumacher, Prema

2. Kami Laliberte, Van Amersfoort

3. Thomas Preining, Lechner

4. Jannes Fittje, US

5. Felipe Drugovich, Neuhauser

6. Joey Mawson, Van Amersfoort

 

1. Mick Schumacher, Prema

2. Joey Mawson, Van Amersfoort

3. Jannes Fittje, US

4. Mike Ortmann, Muecke

5. Kim Schramm, US

6. Lirim Zendelli, Muecke


Nedělní závod:

 1. Fabio Scherer, Jenzer

2. Jannis Fittje, US

3. Mike Ortmann, Muecke

4. Kim Schramm, US

5. Lirim Zendeli, Muecke

6. Mick Schumacher, Prema


Celkový stav šampionátu po devíti závodech:

1. Joey Mawson 152 b.

2. Mick Schumacher 149 b.

3. Mike Ortmann 100 b.

4. Jannes Fittje 98 b.

5. Kim Schramm 95 b.